valikko
 

Keravan Nyrkkeilijät ry – nyrkkeilyn erikoisseura

Keravan Nyrkkeilijät ry on vuonna 1980 perustettu nyrkkeilyn erikoisseura. Se pyrkii omalla toiminnallaan vastaamaan siitä, että lajista kiinnostuneet nuoret sekä muut henkilöt pystyvät harrastamaan valitsemaansa lajia omalla paikkakunnallaan –ja kilpailemaan siinä tasoaan vastaavissa kilpailuissa aina ylimmälle tasolle saakka. Myös hallinnollisella puolella osallistutaan liiton (Suomen Nyrkkeilyliitto) toimintaan.

Itse olen ollut seuran toiminnassa mukana sen perustamisesta asti valmentajana. Edelleen toimin seuran vastuuvalmentajana. Nyrkkeilyvalmentajana oleminen vaatii paljon, mutta se myös antaa paljon. Vuosien varrella seuramme nyrkkeilijät ovat saavuttaneet monia eri mestaruuksia ja turnausvoittoja aina EM –ja MM-kisaedustuksiin asti. Henkilökohtaisesti pidän kuitenkin seuramme parhaimpana saavutuksena sitä, että nyrkkeilijöitämme ei ole seuran historiassa koskaan tyrmätty kilpakehissä. Tästä tavoitteesta tulee jatkossakin pitää mielestäni tiukasti kiinni. Tämä haaste ei tule olemaan helppo etenkin, kun kilpailu kiristyy, mutta se on kuitenkin mahdollista saavuttaa.

Tähän tavoitteeseen päästään, kun sekä valmentajat että tuomarit ovat lajissaan ajan tasalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että otteluvastustajat valitaan aina hyvin tarkasti aloittelevilla junioreilla. Tasoeroa ei saa olla liikaa, jotta innostus lajiin säilyy. Toisaalta kilpailuihin tulee lähteä vasta hyvin harjoiteltuna. Tällä tavoin toimiessa riskit lajissa pystytään minimoimaan. Lasten –ja nuorten parissa toimiessa ei voi koskaan myöskään unohtaa kasvatuksellista puolta. Seuramme nyrkkeilijöille onkin aina painotettu koulunkäynnin tärkeyttä.

Hallinnollisellakin tasolla seuramme toiminta on huomioitu. Itsekin olen kuulunut nyrkkeilyliiton johtokuntaan sekä valmennus että nuorisovaliokuntaan. Olin jäsenenä työryhmässä joka loi aikanaan eurooppaan uudet nuorisonyrkkeilysäännöt.

Nyrkkeilyterveisin,

Pentti Silvander

vastuuvalmentaja
Keravan Nyrkkeilijät ry     

2016-  Keravan Nyrkkeilijät. Suunnittelu ja toteutus Mimi Solutions